چه کسی شانس نشستن به جای پیمان جبلی را دارد؟
روز گذشته انتشار نامه رهبر انقلاب به پیمان جبلی، رئیس صداوسیما خبرساز شد. در واقع لحن این نامه به گفته برخی تحلیلگران به نوعی بوده که خیلی صریح و واضح پیام حقیقی رهبر انقلاب را به جبلی و تیمش در صداوسیما منعکس کرده است.
احسان موحدیان، تحلیلگر سیاسی در تحلیل این نامه نوشت: لحن صریح این نامه رهبری به مدیران صداوسیما، ناشی از رویدادهای سوریه، راه اندازی TRT فارسی ترکیه با هدفگذاریهای آنهاست که با درک مناسب روبرو نشده و مرجعیت رسانه ای صداوسیما را کاهش میدهد.
یا مثلا این توئیت مصطفی قاسمیان (روزنامهنگار) را بخوانید: در متن پیام رهبر انقلاب به نشست افق تحول رسانه ملی، کوچکترین تمجید و تحسینی نسبت به روند کنونی سازمان صداوسیما و مدیریت آن دیده نمیشود. پیام واقعی رهبر انقلاب این است.
طی روزهای اخیر هم با انتشار نظرسنجی ایسپا درباره مخاطبان صداوسیما بهخصوص در ویژهبرنامههای شب یلدا و رد آمار منتشره توسط سازمان، شاید کمی مرجعیت رسانهای تلویزیون خدشهدار شده باشد. به هر حال و پس از انتشار این نامه، برخی تحلیلگران ماموریت پیمان جبلی را در ساختمان شیشهای جام جم تمام شده میدانند. در همین رابطه، عبدالرضا داوری دیروز در یک نظرسنجی توئیتری برخی از رجال سیاسی محتمل برای تصدی عنوان ریاست سازمان را نام برده. در ادامه این مطلب به سراغ بررسی اجمالی سابقه هر یک از این افراد میرویم.
محمد مخبر
معاون اول دولت رئیسی این روزها در نقش دستیار رهبر انقلاب فعالیت میکند. خب با در نظر گرفتن اهمیت ویژه این جایگاه شاید در نظر گرفتن پست ریاست صداوسیما برای او کمی دور از انتظار باشد. در سوابق محمد مخبر، ریاست ستاد اجرایی فرمان امام هم دیده میشود. مرد شماره دوی دولت سیزدهم در کنار همه اینها از اعضای کنونی مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز هست و در وادی سیاست همیشه با سبک و سیاق خاص خود عمل کرده. همانطور که گفتیم شاید گنجاندن این گزینه در نظرسنجی عبدالرضا داوری با مسیر مخبر چندان سنخیتی نداشته باشد.
محمدحسین صفار هرندی
وزیر فرهنگ دولت اول احمدینژاد به علت عقاید خاص خود نشان داده که با اغلب اعضای دولت پزشکیان زاویه جدی دارد و با توجه به اینکه رئیس صداوسیما در جلسات هیات دولت هم شرکت میکند به نظر نمیرسد گزینه مناسبی برای این سِمَت باشد.
عزتالله ضرغامی
ضرغامی این روزها در قامت عضو شورای عالی فضای مجازی اظهار نظر میکند. خب مطرح شدن او به عنوان جانشین جبلی به واسطه حضور ده سالهاش بر مسند ریاست سازمان است. البته که ضرغامی با ابراز عقاید اصلاحطلبانه تلویحا تلاش میکند تا احتمالا برای انتخابات بعدی برای ریاست کاخ پاستور اقدام کند و به طور کلی بعید است با یک سابقه ده ساله در صداوسیما دوباره به این جایگاه برگردد.
عبدالرضا رحمانی فضلی
وزیر کشور دولت روحانی طی سه دهه اخیر در قسمتهای مختلف نظام، جایگاههای مدیریتی را تجربه کرده و بین تمام گزینههای مطروح شاید مطلوبترین فرد برای اجرای منویات رهبری در حوزه رسانههای تصویری و صداوسیماست. او پیشتر در تیم لاریجانی در صداوسیما فعالیت کرده و با او در شورای عالی امنیت ملی و مجلس همراه بوده. در واقع او چهرهایست که با توجه به حضور در دولت روحانی و همکاری با علی لاریجانی تلاش کرده تا از خود مواضع اعتدالگرایانه به نمایش بگذارد. با توجه به اینکه وزیر کشور در هر دولتی همواره از معتمدان رهبری بوده، احتمال حضور رحمانی فضلی در ساختمان شیشهای بیشتر خواهد شد.
نظر شما