رئیس بنیاد شهید: شاه هم شیعه بود اما امام او را سرنگون کرد
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: ممکن است داخل ایران فرد شیعهای عقبه استکبار جهانی باشد، درست است که هموطن و همدین من است؛ اما بالاخره شاه هم شیعه بود و تبلور طاغوت در شاهِ شیعه بود، اما امام(ره) گفت باید سرنگون شود.
به گزارش خبرنگار حوزه حماسه و مقاومت خبرگزاری فارس، نشست هماندیشی پزشکان شاهد و ایثارگر بدون مرز با حضور سیدامیرحسین قاضیزاده هاشمی معاون رئیس جمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران، در ساختمان بنیاد شهید و امور ایثارگران برگزار شد.
قاضیزاده در این مراسم دعوای امروز در عالم را دعوای آرزوها و آرمانها دانست و بیان کرد: ما یک تلقی ارزشی از عالم هستی، سبک زندگی و بایدها و نبایدهای زندگی انسان داریم. دیگران هم نگاه ارزشی متفاوتی دارند. بعضاً نظامهای ارزشی افراد در تضاد است و این بایدها و نبایدها متفاوت هستند.
رئیس بنیاد شهید ادامه داد: در رژیمهای نژادپرست نگاه حاکم بر آن جامعه برتری نژادی است. از طرف دیگر انسان فردگرا تمام ثروت دنیا را در کشور خودش جمع میکند و سایر مردم دچار فقر و استضعاف میشوند؛ اما نگاهی که به دنبال بندگی برای خداوند رحمان است، وظیفه خود میداند انسان از استضعاف خارج شود. لذا نبرد امروز، نبرد فرهنگی است و تفاوتها نیز تفاوتهای فرهنگی هستند.
وی با اشاره به چیستی حقوق و وظایف انسان، توضیح داد: هر تمدن و تفکری ضمن بیان ارزشهای خود، غیریتسازی نیز میکند. برخی این غیریتسازی را هویت، دین، رنگ پوست و... خود میدانند. عالم هم پر از این جنگها بر سر این غیریتسازیها بوده است.
قاضیزاده هاشمی جامعه مدنی را مبتنی بر اشتراک همه انسانها با حقوقی مشترک دانست که بر پایه نگاه توحیدی شکلگرفته است و افزود: امام خمینی(ره) علاوه بر ذکر بایدهای ارزشی، غیریتسازی نیز کرد. در طولانیمدت در مقابل این غیریت، وحدت شکل میگرفت. امام(ره) میفرمود همه انسانها باید دارای وحدت شوند؛ وحدت بین شیعیان، وحدت بین مسلمین، وحدت بین مردم عالم بشریت. آن غیریت مرزبندی بین مستضعف و مستکبر بود که به روشنی در قانون اساسی ما هم آمده.
معاون رئیس جمهور تصریح کرد: با این حال ممکن است داخل ایران فرد شیعهای عقبه استکبار جهانی باشد. در این صورت من مقابل او میایستم. درست است که هموطن و همدین من است؛ اما بالاخره شاه هم شیعه بوده. تبلور طاغوت در شاهِ شیعه بود، اما امام(ره) گفت باید پایین کشیده شود.
قاضیزاده هاشمی شرح داد: ایثارگران هم با خون، خودشان را در این مسیر هزینه کردند، یعنی بر اساس مکتب امام(ره) هر جا مظلومی بوده، از او حمایت کردند و هر جا سلطهگری بوده، مقابل سلطهگر ایستادند. ایستادگی گاه معنی سخت داشته، یعنی جنگ بوده و گاه معنی نرم داشته، یعنی مثلاً تهاجم فرهنگی بوده، تلاش در حوزه خدمات بهداشتی و سلامت بوده و گاهی خدمات آموزشی بوده است.
رئیس بنیاد شهید ادامه داد: شهید میگوید من زندگی خود را از خودم میگیرم و به دیگران حیات میدهم. به همین دلیل است کادر درمانی که در دوران کرونا جان خود را از دست دادند، شهید محسوب میشوند. با این نگاه ما «همآرمانهای» زیادی در عالم داریم.
وی تأکید کرد: جریان ایثار جریان دفاع از مستضعفین در مقابل مستکبرین است.
قاضیزاده گفت: خدمات اجتماعی و سلامت، زبان مشترک بین کشورها است و یکی از انساندوستانهترین روشهای ورود به قلب انسانها است. اگر شما خودتان نمونه یک مسلمان واقعی باشید، دیگران جذب اسلام میشوند. اسلام واقعی را اگر به دیگران عرضه کنیم، آنها خودشان میپذیرند. آن چیزی که در بنیاد شهید باعث ارتقاء میشود آن افراد با انگیزهای هستند که رهبران اجتماعیاند.
معاون رئیس جمهور افزود: امروز هیچ مرز و موضوع ملی در جهان وجود ندارد. موضوعات فرهنگ، اقتصاد، سیاست، امنیت و ... جهانی شدهاند. ما در ایران نمیتوانیم بدون امینت داشتن کشورهای اطرافمان امنیت داشته باشیم.
نظر شما