نقشه شوم اسرائیل برای منطقه/ روباه مکار تل آویو چه در سر دارد؟
به نظر می رسد جنگ دیپلماتیک در خاورمیانه وارد دوره جدیدی می شود و دیپلمات ها و مقامات امنیتی کشورهای سوریه و عراق و ایران و ... باید بیش از همیشه مراقب نفوذ اسرائیل در کشورهای خود باشند.
نقشه جدید اسرائیل/ تفرقه بینداز و حکومت کن!
روزنامه جروزالم پست در گزارشی که اخیرا نوشته خواسته یا ناخواسته به بخشی از سیاست جدید اسرائیل اشاره کرده است. طبق گزارش جروزالم پست، وزیر امور خارجه اسرائیل به دنبال این است که منطقه را درگیر جنگ های قومیتی و داخلی کند. ساعر بیش از همه، کردهای خاورمیانه را نشانه گرفته است.
بر اساس گزارش جروزالم پست، وزیر امور خارجه جدید اسرائیل در اولین سخنرانی خود پس از تصدی پست وزارت، به اقوام کُرد منطقه یادآوری کرد که اسرائیل از زمان تاسیس خود تا کنون، تلاش داشته روابط مثبتی با کُردها داشته باشد.
ساعر نشان داد که دوست دارد از طریق اقوام به اختلافات داخلی کشورها دامن زده و بخشی از این اقوام را به سمت خود جذب کند.
ساعر سعی کرد در سخنرانی خود بر آتش تفرقه بدمد. او بر گرایش های جدایی طلبانه تاکید کرد و مدعی شد کردها مورد ظلم و ستم حکومت های منطقه قرار گرفته اند. ساعر وضعیت کردها را در کشورهایی که اقلیتهای کرد در آنها وجود دارند، بد توصیف کرد و مدعی شد که بسیاری از کردهایی که در شمال عراق زندگی می کنند، به دنبال حمایت پنهانی اسرائیل هستند. ساعر تاکید کرد که اسرائیل به دنبال جذب کردهای سوریه هم است و سعی دارد از طریق آنها، موجب تضعیف دولت های مستقر در خاورمیانه شود.
ساعر بر تلاش اسرائیل جهت ارتباط با اقلیت های مذهبی خاورمیانه تاکید کرد و گفت که در گذشته، اسرائیل سعی کرد با مارونی های لبنان ارتباط برقرار کند. این ارتباط گیری به جنگ داخلی لبنان بدل شد اما بعد از پایان جنگ، این ارتباط قطع شد و اسرائیل نتوانست مسیر خود را ادامه دهد. ساعر تاکید کرد که اسرائیل باید تجربه مارونی ها در لبنان را در سوریه با کردها و دروزی ها نیز تکرار کند.
تاریخچه یک نیرنگ
نشریه جروزالم پست ضمن تایید نقشه جدید اسرائیل، بر این مطلب تاکید دارد که ارتباط اسرائیل با اقلیت های منطقه سابقه طولانی داشته است. نویسنده این نشریه اسرائیلی می نویسد: در دهه 1950 که کشورهای عربی دشمنی بیشتری با اسرائیل داشتند، اسرائیل به دنبال برقراری رابطه با کشورهای غیرعربی منطقه و نیز اقلیت ها بود و سعی داشت بدین طریق، قدرت خود را بیشتر کند. به نظر می رسد، با ورود ساعر به وزارت امور خارجه اسرائیل، بار دیگر قرار است سیاست کهن اسرائیل مورد توجه قرار گرفته و احیاء شود.
شواهد گویای این است که جنگ دیپلماتیک در خاورمیانه وارد دوره جدیدی می شود و دیپلمات ها و مقامات امنیتی و سیاسی کشورهای سوریه و عراق و ایران و ... باید بیش از همیشه مراقب نفوذ اسرائیل در کشورهای خود باشند.
نظر شما