واکنش ها به حکم اولیه دادگاه لاهه درباره شکایت آفریقای جنوبی از رژیم صهیونیستی؛ اسرائیل به نسل کشی متهم شد!

​دادگاه لاهه جمعه حکم اولیه خود را درباره شکایت آفریقای جنوبی از اسرائیل در خصوص نسل‌کشی ارتش رژیم در غزه صادر کرد.

عالی‌ترین دادگاه سازمان ملل متحد جمعه طی حکمی در راستای رسیدگی به شکایت آفریقای جنوبی به اسرائیل دستور داد فوراً برای جلوگیری از نسل‌کشی در غزه اقدامات لازم را انجام دهد اما دستوری برای توقف اقدامات نظامی این رژیم در غزه صادر نکرد. 

دیوان بین‌المللی دادگستری در راستای رسیدگی به شکایت آفریقای جنوبی از اسرائیل اعلام کرد اسرائیل بایستی «تمامی تدابیر» لازم را برای جلوگیری از انجام اقداماتی که مصداق نسل‌کشی محسوب می‌شوند را به کار ببندد.

آفریقای جنوبی ماه گذشته با تنظیم شکوائیه‌ای نزد دیوان بین‌المللی دادگستری که در لاهه مستقر است تل‌آویو را به ارتکاب نسل‌کشی در غزه متهم کرد.  

قاضی دیوان بین‌المللی دادگستری گفت اسرائیل بایستی هر کسی که مرتکب نسل‌کشی در غزه می‌شود را مجازات کند. دیوان بین‌المللی دادگستری اعلام کرد برای رسیدگی به شکایت آفریقای جنوبی از اسرائیل در خصوص نسل‌کشی در غزه ذی‌صلاح است. 

 این دادگاه همچنین حق طرح دعوی از سوی آفریقای جنوبی را وارد دانست و اعلام کرد درخواست اسرائیل برای رد این شکایت غیرقابل قبول است. 

دادگاه لاهه علاوه بر این تصریح کرد اظهارات مقام‌های اسرائیلی برای انسان‌زدایی از مردم فلسطین را مد نظر قرار دارد و بر حق ملت فلسطین در نوار غزه برای محافظت شدن در برابر نسل‌کشی تاکید دارد. 

دیوان بین‌المللی دادگستری همچنین اعلام کرد اسرائیل بایستی ظرف یک ماه اقداماتی را که برای جلوگیری از نسل‌کشی در غزه انجام می‌دهد به این دادگاه گزارش دهد. قاضی دیوان بین‌المللی دادگستری گفت: این حکم برای اسرائیل تعهدات بین‌المللی ایجاد می‌کند. 

قاضی دیوان بین‌المللی دادگستری گفت: این دادگاه مطلع است که عملیات نظامی اسرائیل باعث مرگ و زخمی شدن عده زیادی از فلسطینی‌ها، تخریب منازل و کوچ اجباری بخش عمده‌ای از جمعیت غزه شده است. 

دادگاه لاهه اسرائیل را ملزم کرده تدابیر بیشتری برای محافظت از فلسطینی‌ها به کار ببندد اما دستوری برای پایان دادن به عملیات‌های نظامی در غزه صادر نکرد. 

«جیمز بیز»، خبرنگار الجزیره در لاهه می‌گوید: حکم دادگاه لاهه درباره اسرائیل حکم جالبی است زیرا قضات این دادگاه با اکثر استدلال‌های مطرح‌شده از سوی آفریقای جنوبی موافقت کردند. آنها پذیرفتند که برای صدور حکم در این پرونده صلاحیت دارند و اینکه بخشی از ادعاهای مطرح‌شده از سوی آفریقای جنوبی مصداق تعریف نسل‌کشی طبق مفاد کنوانسیون منع نسل‌کشی محسوب می‌شوند. 

اما بخشی از حکم که باعث ناخرسندی آفریقای جنوبی خواهد شد احتمالاْ پاراگراف نهایی حکم است که دستوری برای برقراری آتش‌بس در غزه صادر نمی‌کند. 

این دادگاه از اسرائیل به طور مشخص خواست اقداماتی مانند رساندن کمک‌های انسانی و ارائه گزارش ظرف یک ماه انجام دهد. 

در این حکم همچنین اسرائیل ملزم شده که از تمامی اختیاراتش برای جلوگیری از اقداماتی که می‌توانند منجر به نسل‌کشی شوند جلوگیری کنند. 

تقدیر رئیسی از شکایت آفریقای جنوبی علیه نسل‌کشی صهیونیست‌ها

در همین حال رئیس جمهور ایران با تمجید از اقدام شجاعانه آفریقای جنوبی در طرح شکایت از رژیم صهیونیستی، گفت: این اقدام از سوی کشوری که سال‌ها تلخی نژادپرستی و نسل‌کشی را تجربه کرده، نه فقط در جهان اسلام، بلکه از سوی همه ملت‌های آزاده مورد تحسین واقع شده است.

 سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور شامگاه پنجشنبه در گفتگوی تلفنی با «سیریل رامافوزا» رئیس جمهور آفریقای جنوبی، با تمجید از ابتکار عمل و اقدام شجاعانه دولت آفریقای جنوبی در طرح شکایت از رژیم صهیونیستی در دیوان کیفری بین‌المللی اظهار داشت: این اقدام از سوی کشوری که سال‌ها تلخی نژادپرستی و نسل‌کشی را تجربه کرده، نه فقط در جهان اسلام، بلکه از سوی همه ملت‌های آزاده و آزادی‌خواه جهان مورد تجلیل و تحسین واقع شده است.

رئیس جمهور با بیان اینکه قطعا رژیم صهیونیستی و حامیان آن به دنبال انحراف در روند رسیدگی به این پرونده هستند، تصریح کرد: انتظار جامعه بشری و همه ملت‌ها از این دادگاه اجرای عدالت و صدور رای محکومیت رژیم جنایتکار صهیونیستی است.

رئیسی با اعلام حمایت قاطع جمهوری اسلامی ایران از این اقدام شجاعانه آفریقای جنوبی افزود: این اقدام در دوره انفعال و بی‌عملی سازمان‌های بین‌المللی، نام شما آقای رامافوزا را در کنار نام نلسون ماندلا به عنوان شخصیتی ضد نژادپرستی و عدالت‌خواه در جهان تثبت خواهد کرد.

رئیس جمهور همچنین با اشاره به اراده مسئولان دو کشور برای ارتقای بیش از پیش روابط، بر بهره‌گیری از ظرفیت‌های متنوع متقابل برای گسترش همکاری‌ها در حوزه‌های مختلف سیاسی اقتصادی و علم و فناوری به سطوح بالاتر تاکید کرد.

«سیریل رامافوزا» رئیس جمهور آفریقای جنوبی نیز در این گفتگوی تلفنی با بیان اینکه جمهوری اسلامی همواره به عنوان دوستی واقعی و قابل اطمینان در زمان‌های دشوار در کنار ملت آفریقای جنوبی بوده است، گفت: بسیار خرسندیم که می‌بینیم کشورهای تاثیرگذار و صلح دوستی همچون جمهوری اسلامی ایران حامی مردم فلسطین بوده و خواهان استیفای حقوق آنها هستند.

رئیس جمهور آفریقای جنوبی در ادامه مخالفت برخی کشورهای حامی رژیم صهیونیستی را در اراده کشورش برای مبارزه با نسل‌کشی و جنایتگری رژیم صهیونیستی بی‌تاثیر دانست و افزود: این کشورها همواره در مناسبات جهانی رویکردی ریاکارانه و مزورانه داشته‌اند، اما در فجایع دهشتناک غزه چهره واقعی شان عیان شده و ملت‌های دنیا دریافته‌اند که آنها هیچ اهمیتی برای جان انسان‌ها قائل نیستند.

رئیس جمهور آفریقای جنوبی همچنین با بیان اینکه دولت و ملت این کشور برای جمهوری اسلامی ایران احترام بسیار زیادی قائل است، تاریخچه روابط دو کشور را سرشار از مناسبات و تعاملات خوب توصیف و بر علاقمندی آفریقای جنوبی برای ارتقای همه جانبه سطح روابط فیمابین تاکید کرد.

سامی ابوزهری» از رهبران جنبش حماس هم در واکنش به حکم اولیه دادگاه لاهه درباره نسل کشی رژیم صهیونیستی در غزه آن را تحول مهمی برای منزوی کردن رژیم صهیونیستی و افشای جنایت این رژیم در غزه دانست.

وی افزود: تصمیم دیوان بین‌المللی دادگستری تحول مهمی است که به انزوای اشغالگر و افشای جنایات آن در غزه کمک می‌کند و ما خواهان مجبور کردن اشغالگران به اجرای تصمیمات دادگاه هستیم.

ایران از حکم دادگاه لاهه علیه اسرائیل استقبال کرد

حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران موفقیت آفریقای‌جنوبی در دیوان بین‌المللی دادگستری در جریان طرح شکایت از رژیم صهیونیستی را به دولت و ملت آفریقای‌جنوبی، ملت فلسطین و خانم نالدی پاندور وزیر امور خارجه این کشور تبریک گفت.

وزیر خارجه ایران گفت: «‌بار دیگر بر حمایت جمهوری اسلامی ایران از ابتکار عمل دولت آفریقای جنوبی تصریح می‌کنم.

 امروز مقامات رژیم جعلی اسراییل منفورترین افراد نزد افکار عمومی جهان هستند که باید به دلیل ارتکاب نسل‌کشی و جنایات بی‌سابقه جنگی علیه فلسطینیان فورا به دست عدالت سپرده شوند.»

‌وی همچنین تصریح کرد: «از همه‌ی همتایانم در کشورهای جهان تقاضا دارم از اقدام آفریقای جنوبی در دیوان کیفری بین‌المللی حمایت کنند.»

واکنش نتانیاهو به حکم دادگاه لاهه

نخست‌وزیر اسرائیل گفت: «تمایل دیوان بین‌المللی دادگستری برای بحث درباره ادعاهای نسل‌کشی علیه اسرائیل شرمی است که تا نسل‌ها از یادها پاک نخواهد شد.»

او در ادامه گفت: «ما این جنگ را تا زمان پیروزی کامل ادامه خواهیم داد، تا زمانی که همه گروگان‌ها بازگردانده شوند و غزه دیگر تهدیدی علیه اسرائیل نباشد.»

این در حالی است که رجب طیب اردوغان،رئیس جمهور ترکیه در خصوص تصمیم دادگاه لاهه درباره جنایات رژیم صهیونیستی در غزه گفت: ما فکر می‌کنیم که نتیجه چنین باشد(محکومیت اسرائیل). انتظار نتایج مثبت از لاهه را داریم.

منبع: تسنیم
ارسال به دیگران :

نظر شما

تازه